Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sanacija vraščenega nohta z že nameščeno 3TO sponko

3TO sponko je potrebno na 5-6 tednov odstraniti, skrbno očistiti noht, nohtne kanale in sponko in jo ponovno namestiti.

3TO-sponka se lahko uporablja za vraščene in zavite nohte. Konca sponke se nežno zatakneta pod rob nohta vse skupaj pa se zategne z zanko na nohtni plošči. To rahlo dvigne vraščeni noht, kar mu omogoči, da ponovno pridobi normalno rast. Sponka 3TO je bila učinkovito uporabljena že vrsto let za zdravljenje deformiranih nohtov – med drugim tudi zato, ker ne moti vsakdanjega življenja.

3TO-sponka uspešno zdravi lahke in hude primere vraščenih in zavitih nohtov. Tudi če je okoliško tkivo vneto, lahko 3TO-Spangen uporabimo za spodbujanje naravne rasti nohta. To terapijo izvajajo posebej usposobljeni 3TO terapevti (pedikerji, podologi, zdravniki).

Na obeh koncih žične zaponke se oblikujejo majhni kavlji, ki se nato zataknejo pod nohtne obrobe. Z vrtenjem sredinske zanke se robovi nohtov rahlo dvignejo in pritisk se razbremeni iz okoliškega tkiva. Spodbuja se naravna rast nohta, ki se vrne v normalno obliko.

Sponka ostane na nohtu več mesecev in z njim raste (sponko je potrebno na 5-6 tednov odstraniti in ponovno namestiti). Med zdravljenjem ne bodo prizadete nobene prostočasne ali profesionalne dejavnosti. Če je potrebno, se lahko sponka premakne proti hrbtni strani nohta in napetost se lahko po nekaj časa prilagodi.

Ta terapevtska metoda je primerna za vse starostne skupine in se lahko uporablja tudi pri osebah, alergičnih na nikelj in pri sladkornih bolnikih.

 

Postopek:

Korak 1: Na začetku se oba konca delno pred izdelane vzmetne jeklene žice prilagodita individualni obliki nohta. Nato se ju upogne v majhne kavlje.

Korak 2: Kavlji se pritrdijo pod nohtno obrobo. Postopek je za bolnika komaj opazen, saj žična sponka ne pritiska na noht, ampak se nežno zatakne pod nohtno obrobo.

Korak 3: Desni in levi konec sponke se nato povežeta z zanko.

Korak 4: Po obrezovanju žičnih koncev se sponka zatesni s tekočino za umetne nohte. S tem se sponka pritrdi na mestu in prepreči morebitno poškodbo (npr. na žabah), ki jo povzroča izstopajoči žični konec.

 

S 3TO terapijo se da vzpostaviti ponovno naravno rast nohtov.

Z dvigom vraščenega nohta lahko s sponko 3TO takoj ublažimo bolečine in dosežemo spontano izboljšanje splošnega počutja stranke.

Subscribe for the updates!

Prijavite se na novice